Haasteet

2015 

Klassikkohaaste

1.3.15-31.7.15

"Tarkoituksena on, että klassikkohaasteesta tulee blogistaniassa kiertävä ns. jatkuva haaste. Ensimmäisenä haastetta emännöi Omppu ja sitten Tuija.
Haasteen toteutustapa on seuraava: 1. Valitse joku klassikko, jonka olet jo pitkään halunnut lukea. 2. Lue valitsemasi klassikko. 3. Kirjoita postaus lukemastasi klassikosta ja julkaise postauksesi 31.7.2015. Linkitä postauksesi koontipostaukseen. 4. Kehu itseäsi ja tunne olevasi hieman parempi ihminen kuin mitä olit ennen klassikon lukemista. 5. Toista kohta neljä useampaan kertaan, jos siltä tuntuu."

Luetut kirjat:

(Ensimmäisenä lupasin lukea Kalevalan) 

Kirjallinen retki Pohjoismaissa

2.12.14-2.12.15

"Haasteeseen saa laskea mukaan tänä aikana luetut ja blogatut kirjat. Haasteeseen sopivat islantilaisten, ruotsalaisten, tanskalaisten ja norjalaisten kirjailijoiden kirjoittamat teokset. Kirjailijan kotimaan voi kukin osallistuja määritellä parhaaksi katsomallaan tavalla.

Minimisuoritus haasteeseen on kaksi kirjaa, jotka eivät saa olla samasta maasta. Jos luet kustakin maasta yhden kirjan, olet Pohjoismaissa reissaaja. Jos luet kustakin maasta kaksi kirjaa (eli yhteensä kahdeksan kirjaa), olet Pohjoismaiden tuntija. Jos luet jostakin maasta vähintään neljä kirjaa (muista kuitenkin minimisuoritus!), olet kyseisen maan kirjallisuuden taituri." 

Ruotsi:

Norja:

Tanska:

Islanti: 

Idän pikajuna-kirjallisuushaaste

2.1.15-31.12.15  

"Idän pikajuna-haasteen tarkoituksena on vuoden 2015 aikana lukea kirjoja alkuperäisen Orient Express-junan asemien mukaisesti. Voit ottaa osaa lukemalla kirjoja, jotka tavalla tai toisella sijoittuvat pikajunan pysäkkikohteisiin: esimerkiksi kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Pariisiin, tai Pariisi jollakin tavoin esiintyy kirjassa tai kirjailija on pariisilainen tai kirja edustaa pariisilaisuutta. Kirja voi olla romaani, matkateos, kuvakirja, novelli etc. eikä luetun välttämättä tarvitse olla kirja, se voi olla myös sarjakuvalehti.

Voit kulkea reitin haluamassasi järjestyksessä tai tavoitella EXTRAmeriittiä: Jos olet kulkenut koko reitin järjestyksessä Pariisista Istanbuliin olet Valtias maanteiden."

Reitti on seuraava:

2. Strasbourg (Ranska)
3. München (Saksa)
4. Wien (Itävalta)
5. Budapest (Unkari)
6. Bukarest (Romania)
7. Varna (Bulgaria)
8. Istanbul (Turkki)


6.1.15-31.12.15

"Haasteeni nimi on Reading the Rainbow/Luetaan sateenkaari. Tässä haasteessa luetaan seitsemän kirjaa, joiden selkämyksistä muodostuu sateenkaaren värit. Päädyin vaihtoehtoon, jossa värit ovat punainen, oranssi, keltainen, vihreä, vaaleampi sininen, tummempi sininen ja lila. Teokset luetaan mainitussa järjestyksessä."

Punainen:
Oranssi:
Keltainen:
Vihreä:
Vaaleansininen:
Tummansininen:
Lila:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...