sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Atsteekkeja lenkkipolulla

Kolibri - Kati Hiekkapelto

Anna Fekete on muuttanut takaisin vanhaan kotikaupunkiinsa ja aloittanut uuden työn väkivaltaosaston etsivänä. Hän ei oikein itsekään tiedä, miksi on hankkinut asunnon entisen kotinsa läheltä, mutta uusi työ on juuri sitä, mitä Anna haluaa tehdä.

Anna pääsee heti tositoimiin. Ensin maahanmuuttajaperheen tytär soittaa hätänumeroon hengenhädässä ja sitten lenkkipolulta löytyy ammuttu nuoren naisen ruumis. Anna joutuu todelliseen tulikokeeseen, jonka aikana hän ehtii epäillä omia taitojaan monta kertaa. Uuden työparin nuiva suhtautuminen maahanmuuttajataustaiseen Annaan ei myöskään auta asiaa ja atsteekkien jumaliin liittyvä murha saa koko yksikön yhä enemmän ymmälleen.

Oikeastaan jo ensimmäiset sivut luettuani tiesin, että pitäisin tästä kirjasta. Anna on mielenkiintoinen ja raikas hahmo. Annan työpari Esko on ehkä rasistisine ajatuksineen stereotyyppinen, mutta enimmäkseen pidin kirjan muistakin hahmoista. Tarinan mysteeri on sopivan monimutkainen, joten Annan tavoin lukija joutuu arvuuttelemaan tekojen motiiveja lähes kirjan loppuun asti. Kirjan tekstiä on mukava lukea ja puhekieli oli minusta uskottavaa.

Hiekkapelto tietää selkeästi mistä kirjoittaa ja on tutustunut sekä Annan unkarilaisiin taustoihin, että muuhun maahanmuuttajakulttuuriin. Molemmat pääsevät kirjassa hyvin esiin. Seuraava kirjasarjan osa on kirjastosta jo lainassa ja Annan tarinan jatkoa lukee ihan mielellään.

4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...