torstai 31. heinäkuuta 2014

Lukumaraton!

Klo 13.10

Pikapostaus ennen ukkosmyrskyä. Se on nimittäin ihan jo kulman takana. Pimeää on kuin keskiyöllä.

En ole Blogistanian maratoneihin ehtinyt osallistua töiden vuoksi, joten ajattelin näin lomalla maratoonailla ihan issekseni. Tavoitteeksi otin lukea pois keskeneräisiä kirjoja. Annoin tosin itselleni luvan aloittaa myös uutta, jos nämä nykyiset tarjokkaat alkavat kyllästyttää.


Onhan tuota luettavaa ihan mukavasti tiedossa. En lupaa Alastalon salin kanssa kuitenkaan kovin paljoa edistyä edes tällä lukumaratonilla.

Nyt pistän kuitenkin koneen hetkeksi kiinni ja siirryn sohvalle ihmettelemään myrskyä. Ilmoitan virallisen aloitusajan sitten myrskyn jälkeen.

klo 14.50, 40 sivua luettu

Haaste alkoi siis virallisesti klo 13.30 ja tarkoitus on lukea se 24 tuntia. Saa nähdä kuinka monta sivua saan kasaan, jotenkin olen omasta mielestäni niin hidas lukija. Tämä saattanee liittyä siihenkin, että haahuilen lukemisen lomassa vähän siellä täällä. Nytkin täytyi astianpesukone käydä täyttämässä ihan välttämättä kesken kaiken.


Ensimmäinen maratonkirja on Gillian Flynnin Paha paikka, joka täytyy joka tapauksessa lukea ennen ensi maanantaita, jolloin laina-aika umpeutuu. Kirjastossa ovat lätkäisseet kirjaan dekkarimerkin, mutta mielestäni tämä paremminkin kertoo aikuiseksi kasvamisen vaikeudesta.

Klo 19.00, 180 sivua luettu

Kauheata kuinka tuo aika kuluu. Pahassa paikassa on viimeiset 70 sivua käsillä ja jännää nähdä, miten tarina päättyy. Tällä hetkellä loppuratkaisulle tuntuu olevan ainakin useita eri vaihtoehtoja.

Klo 21.00, 250 sivua luettu

Paha paikka on saatu päätökseen. Loppu oli jännä ja myös yllättävä, ainakin jollain tasolla. Se oli myös hyvin dekkarimainen lopulta.
 

Seuraavaksi palaan jalkapallon MM-kisojen tunnelmiin Jari Ekbergin Kuin koskettaisi taivasta-kirjan myötä. Olen päässyt kronologisesti etenevässä tietokirjassa jo vuoden 2002 kisoihin, joten paljoa ei ole enää jäljellä. Saa tosin nähdä, jaksanko tätä kirjaa lukea putkeen pidempää aikaa.

Klo 0.50, 360 sivua luettu

Sain urakoitua Ekbergin kirjan sitten kuitenkin loppuun. Todella hieno kirja!


Seuraavana otan työn alle Stephen Kingin Kuvun alla, jossa olen päässyt jo sivulle 500. Ottaen huomioon, että kirjassa on yhteensä yli 1300 sivua, en ole päässyt vielä edes puoliväliin! Tämän kirjan kanssa jatkankin sitten varmaan haasteen loppuun. Tosin kohta täytyy jo mennä nukkumaan ja jatkaa sitten aamulla.

Klo 12.00, 510 sivua luettu

Kuvun alla etenee mukavaa vauhtia ja se on sen verran jännittävä kirja, etten meinannut unta saada viime yönä.

Valitettavasti minun täytynee nyt jättää lukumaraton hieman etuajassa kesken. Koira nimittäin haluaa välttämättä parvekkeelle vilvoittelemaan ja ottaen huomioon, että sitä ei ole putsattu varmaankaan viimeiseen viiteen vuoteen, on edessä parvekkeen suursiivous.

Olen kuitenkin saldooni erittäin tyytyväinen. Pääsin siihen, mihin tavoittelinkin ja sain kaksi kokonaista kirjaa keskeneräisten kasasta luettua. Maratoonailu oli erittäin hauskaa ja voi olla, että uusin haasteen vielä tämän loman aikana.

2 kommenttia:

  1. A Game of Thronesin lukemista mietin itsekin, jäi vähän vaiheeseen, kun en ollut ihan varma onko enkku tarpeeksi hallussa ton kirjan sanastoon... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan hyvä kirja, joskin sen lukemiseen on taas kulunut minulta vaikka kuinka paljon aikaa. Kirjasta on saatavilla myös suomennos, jos tarinaa ei jaksa englanniksi kahlata läpi.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...