maanantai 6. huhtikuuta 2015

Maaliskuun 2015 luetut

Maaliskuussa istuin ahkerasti nenä kirjassa, koska sain luetuksi peräti 11 kirjaa! Ja tämä kaikki ilman mitään pidempiä lomia! Ehdin maaliskuussa tekemään kaikenlaista muutakin, joten ei se onneksi pelkäksi lukemiseksi mennyt.

Louhi - Timo Parvela: Sammon vartijoiden tarina on edennyt päätösjaksoonsa. Jännittää sai, mutta toka osa oli piirun verran parempi.
Lasiruumiit - Erik Axl Sund: Varistyttötrilogiaa on tosi paljon kehuttu ja sen vuoksi odotin jotain enemmän. Lukukokemus jäi keskinkertaiseksi.
Traumbach - Joel Haahtela: Mieltä hivelevän kaunista tekstiä, mutta minun aivoilleni taas aavistuksen liian vaikeaa.
Medeia - Christa Wolf: Tämä kirja on ollut toivomuslistallani jo pitkään. En joutunut pettymään!
Mitä kummaa. Opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon - Hanna Matilainen: Hyödyllinen opas aihepiiriinsä! Paljon oli tuttuja juttuja, mutta opin paljon myös uutta.
Läpi yön - Terhi Rannela: Ah, niin ihana kirja! Kirja vei minut suoraan omaan nuoruuteeni 90-luvulle.
Varjopoika - Carl-Johan Vallgren: Ruotsissa on dekkarikirjailijoita joka oksalla, joskin Vallgren on kuulemma kirjoittanut aiemmin muutakin. Ihan ok, mutta kärsi juonen epäuskottavuudesta.
Lemen - Jaakko Markus Seppälä: Tästä jo blogissa kirjoitinkin. Tosi hyvä kirja!
Ajan riekaleita - Anilda Ibrahimi: Koko tarina on kuin ajan riekaleita itsessäänkin. Helppolukuinen kirja, jolla on kuitenkin paljon sanottavaa.
Varjopuutarha - Maria Autio: Tarina seuraa Aspergeria sairastavan Pihlan kasvua kohti aikuisuutta. Pihlan maailma on loistavasti kuvattu.
Yön sydän on jäätä - Virpi Hämeen-Anttila: Mielenkiintoista ajankuvausta, mutta kirja oli liian selvästi sarjan aloitusosa.

Lisäksi merkitsen tähän nyt ylös sen kirjamäärän, joka odottaa bloggaamistaan (23, joo). Täytyy ensi kuussa katsoa, saanko tätä kasaa yhtään pienennettyä. Näppituntuma on, että luen koko ajan enemmän kuin bloggaan...


Ensi kuussa ajattelin lukea enimmäkseen haastekirjoja. Haastesivu itsessään näyttää aika tyhjältä, mutta oikeasti Kirjallinen retki Pohjoismaissa on varsinkin Ruotsin alle kerännyt jo useamman merkinnän ja Idän pikajunassakin Strasbourg on jo jätetty taakse. Klassikkohaasteeseen olisi hyvä jo aloitella Kalevalaa.

2 kommenttia:

  1. Wau, mikä määrä! Mulla on edelleen lukulukko päällä. Ärsyttää. Läpi yön voisi olla sellainen, joka minuakin kiinnostaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Yhdessä vaiheessa tosin jo mietin, että meneekö tämä lukeminen jo suorittamisen puolelle, mutta luetaan nyt kun innostaa. Toivottavasti lukujumi ennen pitkää helpottaa! Läpi yön oli mahtava fiilistelykirja. Vaikka kirjan päähenkilön nuoruus oli ihan erilainen kuin omani, niin oli silti sen puitteet (biisit, bändit, elokuvat ja telkkarisarjat) niin käsittämättömän tuttuja.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...