perjantai 26. kesäkuuta 2015

Minäkin maratoonailen! (Päivittyvä postaus)

Emmin pitkään, että osallistunko tämänpäiväiselle lukumaratonille. Töissä nimittäin on ollut aika raskas viikko, enkä ollut yhtään varma, että jaksaisin lukea 24 tuntia putkeen.

Maraton kuitenkin kovasti houkutteli, joten päätin lähteä leikkiin mukaan kaikesta huolimatta. Päätin, etten ota itselleni tästä suorituspaineita. Luen sen mitä luen ja jos en jaksa niin sitten en.


Valikoin haasteeseen kirjastokasastani ne kaikkein ohuimmat niteet. Aikaisemmilla maratoneilla olen päässyt sinne 500-600 sivun tuntumaan, joten sillä määrällä saattaisin saada näistä osan jo luettua! Taidan aloittaa tuosta Hausfrau-kirjasta ja katsotaan sitten mihin siitä edetään.

Eli lukumaraton starttaa N-Y-T, NYT!

Klo 20.25

Maraton ei ala sittenkään ihan toivotulla tavalla, koska tajusin, että minullahan on ihan tajuton nälkä! Täytyy mennä tuonne hellan ääreen roikkumaan Hausfraun kanssa. Ainakin se sopii hyvin kirjan teemaan!

Klo 00.05, 75 sivua

Maraton etenee ihan mukavasti. Lueskelin Hausfauta tuossa telkkarin katsomisen ohessa ja se on oikein mukavaa luettavaa! Helve-Sibaja kertoilee sveitsiläisestä elämästään leppoisasti, hauskoja anekdootteja unohtamatta. Samassa oppii uutta niin Sveitsin historiasta kun politiikastakin. Nukkumaan menen kun siltä tuntuu, vielä ei ainakaan ole veto loppumassa. Parin tunnin päikkäreillä lienee jotain osuutta asiaan.


Klo 12.40, n. 220 sivua

Hausfrau on luettu ja se oli tosiaan ihan mukava kirja. Suosittelen! Seuraavaksi siirryn kymmenottelun ihmeelliseen maailmaan Jussi Seppäsen esikoisteoksen myötä. Ihan hauskoja juttuja on siinäkin tullut jo vastaan. Pojat lähtevät juhannusyönä pituushyppäämään: "Hetken päästä vihreässä maassa näkyi punaista kumimattoa. Erotimme sen selvästi, sillä kukaan meistä ei ole värisokea."

Klo 17.15, n. 360 sivua

Nyt on Kymmenottelu luettu! Kuten novellikokoelmien kohdalla yleensä, olivat toiset jutut parempia kuin toiset, mutta tässäkin on kirja, johon kannattaa tutustua! Ehdin ottaa välissä myös parin tunnin päikkärit (jälleen) ja illaksi on sen verran erinäistä ohjelmaa, etten ole varma ehdinkö maratonin pariin enää ennen klo 20.25 iskevää deadlinea. Mutta katsotaan! Kaksi luettua kirjaa on joka tapauksessa jo ihan hyvä saldo, johon olen jo nyt tyytyväinen. Valitsen kuitenkin tässä vaiheessa seuraavaksi kirjakseni Inka Nousiaisen Kirkkaat päivät ja ilta. Siinä on vain 124 sivua, mutta hyvin pienellä tekstillä, joten haastavaa tulee joka tapauksessa olemaan.

Klo 20.25 maalissa, yht. 401 sivua luettuna

Ehdin sitten kuitenkin lukea vielä muutaman sivun Nousiaisen kirjaa. Tarina vaikuttaa siinä määrin kiinnostavalta, että jatkan kirjan parissa tänään vielä pidempäänkin. Haasteen lopputulos on mielestäni oikein hyvä, koska en ihan täysillä jaksanut tähän maratoniin nyt panostaa ja nämä 400 sivua tulivat aika vaivattomasti. Hauskaa oli taas! Ei muuta kuin ensi kertaan!

8 kommenttia:

 1. Intoa lukemiseen! Lyhyet kirjat ovat mukavia maratonilla, ehtii ehkä lukea useamman loppuun ja tunnelmat vaihtuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Olen aikaisemmilla maratoneilla suosinut enemmän pidempiä kirjoja ja harvemmin saanut niitä luetuksi. Tämä on aika mukavaa näin, kun saa tuota lukemattomien kirjojen pinoa ihan konkreettisesti vähennettyä.

   Poista
 2. Rennosti otan minäkin. Aamullakin piti ruveta lukemaan sohvalla ja nukahdin. No, nyt ehkä jaksaa sitten paremmin taas keskittyä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle käy hyvin usein myös noin! :D Tällä kertaa päikkäröin etukäteen, jos sillä selviäisi maratonin loppuun asti.

   Poista
 3. Oma maratonini loppui vartti sitten. Enpä saanut kovin paljoa luettua, mutta jotain kuitenkin. Hyviä lukuhetkiä sinne päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Eikös näissä osallistuminen ja kokemuksen kerääminen ole aina tärkeämpää kuin lopputulos? Sitä ne ainakin kaikissa urheilukisoissa yrittävät aina vakuuttaa :D

   Poista
  2. [donner] Lukeminen...kannattaa aina. [/donner]

   Poista
  3. Todellakin! Sinä sen sanoit! (tai Donner)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...