sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Chakroja ja pahoja henkiä

Valkoinen aura - Mia Vänskä

Iina on aikuistumisen ja uuden elämän kynnyksellä. Hän on juuri aloittamassa hoitajaopintoja ja muuttaa ensimmäistä kertaa omilleen. Kaiken pitäisi olla uutta ja hauskaa, opiskelijaelämän huoletonta.

Iinaa vaivaavat kuitenkin selittämättömät painajaiset. Jostain syystä opiskelija-asuntolan ylin kerros ja varsinkin yksi sen asunnoista vetää Iinaa vastuttamattomasti puoleensa. Onko vuosia sitten asuntolassa murhatulla opiskelijatytöllä jotain osuutta asiaan? Opiskelija-asuntolan rauhaa rikkovat pian uudet kuolemat. Mitä Iinan pitäisi tehdä, kun myös hänen omat tuntemuksensa vain vahvistuvat ja käyvät yhä pelottavammiksi?

Suomalaista kauhukirjallisuutta ei mitenkään liikaa tule vastaan, joten olen näistä Vänskän kirjoista yleensä ollut aika innoissani. Musta kuu on vielä lukematta, mutta Vänskän esikoisesta Saattajasta pidin aika paljon. Valkoisen auran löysin kirjastosta ja haalin sen välittömästi mukaani.

Siinä missä Vänskän esikoiseen on sekoitettu mukaan suomalaista mystiikkaa ja kansantaruja, mennään Valkoisessa aurassa tällä kertaa henkiparantamisen ja chakrojen maailmaan. Teema on kirjassa ihan mielenkiintoinen ja luo kohtuullisen uskottavan pohjan kirjan tapahtumille.

Tunnelmaa rakennellaan kirjan alkumetreiltä lähtien ja sen verran jännittävä kirja on, että luin sen käytännössä yhdeltä istumalta. Tarinan rakentelu on taiten tehty, mutta Valkoista auraa vaivasi sama ongelma kuin Saattajaakin, eli loppu oli tarinan heikoin osa. En oikein osaa sanoa, miksi se ei minua oikein miellyttänyt, mutta jotain siitä jäi kuitenkin puuttumaan. En oikein osannut pelätä kirjan henkilöiden puolesta tosissani. He jäivät minulle muutenkin etäisiksi, enkä päässyt kunnolla samaistumaan esimerkiksi Iinaan ollenkaan.

Kirja oli kuitenkin oikein viihdyttävä ja varmasti luen Vänskän kirjoja jatkossakin. Mustaa kuuta ollaan aika paljon kehuttu, joten on mielenkiintoista nähdä, millainen lukuelämys siitä tulee. Ihan sivuhuomautuksena vielä: minulle tuli Valkoisesta aurasta mieleen Tumma vesi-elokuva, jossa myös pelätään asuinrakennuksen ylempää kerrosta. Tunnelmassa on hyvin paljon samaa.

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...