torstai 12. helmikuuta 2015

Gigin ja Henryn toinen

Kellopelikuningas - Magdalena Hai

Julkaistu: Karisto 2013
Sivumäärä: 330 s.
Kansi: Sára Köteleki

Kirjastosta

Gigin ja Henryn tarina jatkuu. Kerjäläisprinsessan tapahtumien jälkeen Gigin isä on saanut töitä Keloburgin pääkeksijänä. Hänen tehtävänään on rakentaa Keloburgille ilmalaiva, joka jättää loistokkuudellaan kaikki muut vähäpätöisemmät purkit varjoonsa. Gigin isä on elementissään koneiden keskellä, mutta kaikilta perheenjäseniltä nouseminen Keloburgin arvoasteikossa ei suju aivan niin vaivattomasti.

Erityisesti Gigi kaipaa huolettomia päiviä Keloburgin Alhaistossa, jossa sai mennä ja tulla mielensä mukaan. Nyt päivät täyttyvät sosiaalisista tapahtumista ja Gigin siskoineen oletetaan käyttäytyvän prinsessojen lailla. Tyllihameessa on kuitenkin niin hankala seikkailla!

Perheen elämä vaikeutuu, kun Sokean Jumalan veljeskunta alkaa saarnata ilmalaivoja ja kaikkea jumalanpilkaksi kokemaansa vastaan. Gigi perheineen joutuu jostain syystä veljeskunnan silmätikuksi. Vilunkipeliä aavisteleva Gigi alkaa tutkia veljeskunnan puuhia tarkemmin ystävänsä Henryn kanssa.

Jäin Kerjäläisprinsessan kohdalla kaipaamaan syvempää maailmanrakentelua. Keloburg miljöönä on kuitenkin niin kiehtova, että siitä olisi halunnut kuulla lisää. Onneksi Kellopelikuningas täyttää kaikki odotukset tämän suhteen ja kaupungin katuihin päästään tutustumaan oikein perinpohjaisesti. Meno on muutenkin, jos mahdollista, hurjempaa ja jännittävämpää kuin edellisessä osassa. Laajemmat juonikuviot alkavat nousta päivänvaloon ja Gigin tulevaisuus alkaa hiljalleen hahmottua. Jännitys säilyy hyvin koko kirjan ajan ja uusia, yllättäviäkin juonipaljastuksia saadaan oikein mukava määrä.

Pidän Gigi & Henry-sarjassa erityisesti siitä, että Hai ei ole siloitellut tapahtumien seurauksia mitenkään. Päähenkilöihinkin voi sattua ja pahasti. Täytyy tosin sanoa, että sen verran synkkään suuntaan tarina tuntuu olevan menossa, että kirjat eivät taida soveltua kovin nuorille. Tällaista kolmekymppistäkin hetkittäin hirvittää, mitä kaikkea kirjassa voikaan sattua.

Susikuningatar on hyllyssä jo odottamassa lukemistaan. Hyökkäsin varaamaan sen kirjastosta heti kun laskin Kellopelikuninkaan käsistäni. Oli tämä vaan niin mukaansa tempaava kirja!

5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...