sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Todelliset taskukirjat


Olen aina ollut kiinnostunut kaikesta uudesta, varsinkin jos sillä on jotain tekemistä kirjojen kanssa. Viime kesänä LibraryThingin uutiskirjeessä esiteltiin uutta kirjaformaattia, Flipbackejä, ja pakkohan niitä oli heti hankkia.

Flipbackit ovat alunperin hollantilainen konsepti. Syksyllä 2009 kustantamo Jongbloedillä oli hallussaan aivan liikaa raamattujen painamisessa käytettävää paperia ja näille täytyi keksiä jotain muuta käyttötarkoitusta. Syntyi ajatus mahdollisimman pieneen tilaan sopivista taskukirjoista, joita olisi kuitenkin helppo lukea. Syntyi Flipback tai hollantilaisittain dwarsligger, joka oli välitön menestys Hollannissa ja alkoi myöhemmin levitä myös ulkomaille.

Itse tilasin Flipbackini mistäs muualtakaan kuin Bookdepositorysta. Hinta oli alle 10 euroa, mutta jonkin verran normaalipokkaria kalliimpi. Kirjat ovat kieltämättä mielenkiintoisia. Teksti kulkee sivulla 90 asteen kulmassa normaalikirjoihin nähden:


Flipbackit ovat kevyitä ja niitä todella on helppo kuljettaa mukana. Cloud Atlas on nyt pyörinyt laukkuni pohjalla puolisen vuotta ja täytyy ilokseni sanoa, että kirja ja sen kannet ovat tuntuneet kestävän aika hyvin. Kirjaa on helppo lukea, koska se pysyy pöydällä auki itsestään ilman sen kummempia erikoisjärjestelyjä. Tekstikin on kaikesta huolimatta ihan kohtuullisen kokoista, eikä vaadita suurennuslasia, että kirjaa pystyy lukemaan.

Ajattelin blogata aiheesta, koska näin Flipbackejä viime viikolla Tampereen Akateemisessa. Kannattaa kokeilla!

Tiedot Flipbackeista on otettu Librarythingin State of the Thing uutiskirjeestä kesäkuulta 2011. Lue alkuperäinen artikkeli täältä.

Flipbackien brittiläiset kotisivut löytyvät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...