tiistai 3. maaliskuuta 2015

Helmikuun 2015 luetut

Helmikuu on ehkä vuoden lyhin kuukausi, mutta sain silti ihan mukavan kasan kirjoja luettua. Asiaa tosin auttaa se, että mukana oli muutama aika lyhytkin teos, mutta eihän sitä lasketa, eihän? 

Rivien välissä. Kirjablogikirja - Katja Jalkanen & Hanna Pudas: Tämän kirjan olen halunnut lukea sen ilmestymisestä asti. Oli hauska teos!
Helsingin alla - Maria Turtschaninoff: Tuoreen Finlandia Junior-voittajan aiempi teos. Aivan mahtavaa fantasiaa, tätä lisää!
Tiera - Timo Parvela: Kalevalahenkiset seikkailut jatkuvat ja itse Kalevala on hiipinyt hyllystä yöpöydälleni ihan tämän kirjasarjan takia.
Tuulen vihat - Paula Havaste: Upeaa rautakauden aikaisen Suomen kuvausta. Kristinusko jo koputtelee ovella, mutta vanhat uskomukset ovat tiukassa.
The Life She Left Behind - Maisey Yates: Tämä novellinmittainen harlekiini oli minulla tietynlainen koelukukirja. Hyvin kaavamaista romantiikka. Tämän nimi olisi yhtä hyvin voinut olla "Sheik's Virgin Bride and His Secret Baby"
Center Stage - Mindy Klasky: Vihdoin ja viimein viimeinen baseball-romanssi. Tarina oli itsessään ihan suloinen, mutta muuten jo kyllästyin tähän sarjaan.
Purkaus - Anna-Kaari Hakkarainen: Islantiin sijoittuva kolmiodraama. Kuka rakastaa ja ketä ja mitä sitten tapahtuu? Suosittelen lämpimästi.
Meriromaani - Petri Tuominen: Vilhelm Huurnalle sattuu ja tapahtuu ja harvemmin mitään positiivista. En tahtonut saada tarinasta kunnolla otetta.

8 kirjaa siis kokonaisuudessaan, oikein hyvä saldo!

Vaikka lukeminen on viime aikoina luonnistunut loistavasti, on bloggaamiseen jäänyt toivomisen varaa. Jumitan kirja-arvioiden osalta edelleen joulukuun kirjoissa. Arviota odottavia kirjoja tuntuu olevan kohta jo niin paljon, että se on jo vähän noloa. Yritän parhaani mukaan nopeuttaa postaustahtiani, että pääsisin arvioissa edes hieman lähemmäs "reaaliaikaa".

Olen muutenkin tehnyt blogiin tässä viime kuukausina muutamia muutoksia. Yläpalkin välilehdet ovat lisääntyneet ja sivupalkin kohtuullisen kookkaaksi paisunutta tunnisteosiota olen pilkkonut pienempiin osiin. Kirja-arvioissa ajattelin sen lisäksi alkaa kertoa kirjoista entistä tarkempia tietoja. Havahduin nimittäin siihen, miten tärkeä merkitys on mm. kirjan kääntäjällä ja kansikuvataiteilijoilla kokonaisuuden kannalta. Yritän siis tuoda heidän panostaan myös enemmän esiin.


Luettava ei lopu ensi kuussakaan. Epätoivoinen juoksuni kirjaston laina-aikojen umpeutumista vastaan hellittää hieman tässä kuussa ja toivon sen tarkoittavan sitä, että ehtisin lukea kirjoja myös omista hyllyistä.

Mitenkäs teidän helmikuunne sujui?

4 kommenttia:

 1. Oi joi, onpas paljon kiinnostavan oloisia kirjoja!

  Luin viisi kirjaa, joista vain yksi oli romaani. Jotenkin vaan helpompi tarttua ei-fiktioon. Esim. nytkin matkakirja menossa (Matti Rämön pyöräilymatkakirja).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kuussa oli paljon hyviä kirjoja! Matti Rämön kirjoja olen myös katsellut useasti jo sillä silmällä, mutta en ole vielä ottanut niitä luettavakseni. Tässä joku päivä senkin varmasti teen.

   Poista
 2. En ole viitsinyt alkaa laskemaan luettujani, minulle riittää se tieto että luin mitä ehdin ja jaksoin. :) Helsingin alla on kiinnostanut minua jo pitkään, kiva kuulla että pidit siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin alla oli minusta oikein hyvä kirja. Kekseliäs juoni ja jänniä juonenkäänteitä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...