perjantai 5. joulukuuta 2014

Marraskuun luetut 2014

Kuinka se joulukuu tulikin eteen näin nopeaan, kun juuri oli juhannus? Joulu on onneksi kohta käsillä ja sen myötä ylellinen parin viikon loma, jolloin varmasti ehtii lukea myös muutaman kirjan. Lukemista tässä kuussa riittää, koska useammassa kirjaston kirjassa on uusimiskerrat täynnä, joten ne on nyt viimeistään luettava, jos meinaa.

Marraskuun saldo oli oikein hyvä, 7 luettua kirjaa. Kolme näistä oli tosin Librarythingistä arvioitavaksi saatua lyhyttä hömppäkirjaa, mutta kuitenkin... Kaikki lasketaan! :D Eniten minua ilahdutti se, että saavutin jo tässä kuussa monen vuoden lukutavoitteeni eli 60 kirjaa! Kaikki tästä eteenpäin on pelkkää plussaa.

Marraskuussa lukaisin:

Hiljaiset. Introverttien manifesti - Susan Cain: Loistavaa luettavaa kaikille introverteille tai heidän läheisilleen.
Teräs - Silvia Avallone: Ajoittain kipeä kertomus aikuiseksi kasvamisen tuskasta pienessä italialaisessa teollisuuskaupungissa. Tykkäsin!
Kakkua, kiitos! - Catharina Ingelman-Sundberg: Huimiin juonenkäänteisiin yltävä kertomus palvelutalon asukkaista, jotka kyllästyvät oloihinsa. Ei kuitenkaan päihittänyt ehtoolehtolaisia sympaattisuudessa.
The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry - Rachel Joyce: Hyvänmielen kertomuksena alkanut tarina sukeltaa lopulta hyvin syvälle. Koskettava
Dante's Fire - Jennifer Probst: Librarythingin kautta saatu lyhyt kirja. Paranormaalia romantiikkaa sivuava juoni. Toisaalta pidin tästä, toisaalta niskakarvat nousee vieläkin pystyyn päähenkilön stalkkeritaipumusten vuoksi.
Stopping Short - Mindy Klasky: LT:stä saadut baseball-romanssit jatkuvat. Tämä oli toistaiseksi paras!
The Empress of Ireland - Jennifer Conner: Myös LT:stä. Tarina oli hyvin lyhyt, mutta henkilöt sympaattisia. Olisi hyötynyt sadasta lisäsivusta.

Seuraavan kuun kasa onkin sitten aika vaikuttava.


Useampi kirja on kyllä aloitettu, mutta pahasti kesken. Kuokkamummon sentään jo luin, mutta kaikki nuo kirjat kasassa sen alla täytyy ennen vuodenvaihdetta palauttaa kirjastoon. Eihän siinä nyt ole kuin kahdeksan kirjaa. Ihan helppo juttu! :p Valontuojat on minulla ollut kesken jo pari kuukautta, mutta en ole sitä aiemmin näihin postauksiin tuonut. Syy on todennäköisesti siinä, että olen epäillyt sen luku-urakkaa epätoivoiseksi jo alusta alkaen.

Mitä kirjoja teillä on tälle kuulle odottamassa?

6 kommenttia:

 1. Vaikuttava pino todellakin! Ei heti lukeminen lopu :D

  Tykkäsin Valontuojista, mutta oli siinä myös omat huonot hetkensä. Sen lukeminen otti myös aikansa, ei vähiten siksi kun tahkosin sen läpi englanniksi ja meinasi olla välillä vähän haastavaa. Mutta Kuokkamummo oli muuten yllättävän hyvä!

  Minä en taida ehtiä lukea mitään muuta tänä viikonloppuna kuin tenttikirjoja, mutta ensi viikolla alkaa loma, joten pitää tehdä jonkinlainen loppuvuoden lukusuunnitelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valontuojat vaikuttaa tosiaan aika, no, perinpohjaiselta kirjalta. Saa taas nähdä saanko sen luetuksi, ennenkuin kirjaston laina-ajat tulevat vastaan.

   Poista
 2. Oi, mikä ihana nippu luettuja kirjoja. :) Kuokkamummon tahtoisin luken, tykkään Hautalan kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuokkamummo oli ihan kohtuullisen hyvä! Tykkään sellaisesta kauhusta, jossa itsekin alkaa vilkuilemaan olkansa yli. Tässä oli sitä ihan sopivassa määrin

   Poista
 3. Lukemistasi moni kiinnostaa. Etenkin Teräs täytyy ehdottomasti lukea jossain vaiheessa, niin moni on sitä kehunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teräs saa minultakin suosituksen. Siinä ei paljon asioita siloitella, mutta toisaalta oli jotenkin raikasta lukea kirjaa, jossa asiat kerrotaan niinkuin ne on.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...