sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Haastetta pukkaa

Kun antaa pikkusormen, niin se vie koko käden. Ilmoittauduin hiljattain Kirjallinen retki Pohjoismaissa-haasteeseen, enkä ole juurikaan haastekirjoja ehtinyt vielä edes suunnitella.

Sen sijaan löysin kaksi muutakin haastetta, joihin oli ihan pakko ilmoittautua myös mukaan! Tietääpähän sitten, mitä tänä vuonna on kirjojen suhteen ohjelmassa.

Idän pikajunassa luetaan legendaarisen junareitin asemakaupunkeihin sijoittuvia kirjoja. Mukana on helpohkojen Pariisin, Wienin ja Istanbulin lisäksi myös sellaiset kirjallisuuden hotspotit kuten Ranskan Strasbourg, Romanian Bukarest ja Bulgarian Varna. Myös Münchenissä ja Budapestissa vieraillaan. Reitin voi kulkea haluamassaan järjestyksessä tai jos oikein vakavasti reissun ottaa niin Pariisista Istanbuliin asema kerrallaan. Aikaa on vuoden loppuun.

Reading the Rainbow-haasteessa sen sijaan vain kirjan selkämysten värillä on väliä. Kirjoja luetaan värin mukaan järjestyksessä punainen-oranssi-keltainen-vihreä-vaalensininen-tummansininen-violetti. Aikaa on vuoden loppuun, jolloin Ompun blogiin linkitetään kirjasateenkaarikuvat. Keräsin pikaisesti oman kirjasateenkaareni kirjaston kirjoista, mutta koska muutoksia vielä tulee, niin tuskin ihan tähän kasaan päädyn. Tämä taas tarkoittaa sitä, että kirjojen on oltava omistuksessani haasteen alusta loppuun, jotta kuvan saa otettua. Hmm... Noh, ainakin se hyvä asia järjettömän suuressa kotikirjastossa on, että kirjojen kaivaminen omista hyllyistä tuskin tuottaa tuskaa. Voisin ottaa homman oikein tosissani ja aloittaa lukemisen punaselkäisestä Gravity's Rainbow-kirjasta.Lisäsin tuonne yläpalkkiin myös "Haasteet"-sivun ihan senkin vuoksi, että pysyn itse kärryillä siitä, mihin sitä on tultukaan osallistuttua.

Millaisia kirjahaasteita teillä on tänä vuonna tiedossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...