maanantai 5. tammikuuta 2015

Joulukuun 2014 luetut

Jokohan ne kunnon lumikelit tästä jo alkaisivat

Joulukuun alkupuolella vaivasi pienoinen lukujumi, kun yritin kahlata läpi M. John Harrisonin Valo-kirjaa. Pääsin lopulta aika hyviin tuloksiin, koska nyt joululoman aikaan olen pystynyt lukemaan melkein yhden kirjan aina kahdessa päivässä. Viimeistä kirjaa luin vuoden viimeisille tunneille asti, koska halusin saada 2014 laskuihin vielä sen yhden niteen lisää.

Joulukuussa tuli luettua:

Kuokkamummo - Marko Hautala: hyytävää kauhua, joka sai kurkkimaan myös oman olkapään yli. Olisi saanut olla vieläkin pelottavampi.
Kellopelikuningas - Magdalena Hai: Gigi & Henry-sarjan toinen osa. Jos valittelin, että ensimmäisessä osassa ei oikein päästy maailmaan sisään, niin tässä päästään senkin edestä.
Nokkosvallankumous - Siiri Enoranta: joulun vaikuttavin lukukokemus, epätoivoista dystopiaa ja kaunis rakkaustarina.
Valo - M. John Harrison: mielenkiintoinen scifikirja, tosin en ole vieläkään varma, että mistä tämä kertoi.
Steampunk! Koneita ja korsetteja: kokoelma hyviä steampunk-novelleja. Tämän seurassa viihdyin mainiosti.
Suojattomat - Kati Hiekkapelto: jatkoa Kolibrille. Oikein hyvä jännäri, tosin päähenkilön jatkuva angsti alkaa vähitellen ärsyttää.
Viimeinen toivomus - Andrzej Sapkowski: Noituri-sarjan ensimmäinen osa. Tätä sarjaa on ihan pakko lukea vielä lisää.

Tammikuussa onkin sitten edessä taas aikamoinen luku-urakka. Kirjaston erääntyviä kirjoja seuraavan viiden viikon aikana on nimittäin ainakin parisenkymmentä (!!), joista suurimman osan haluaisin lukea. Lukupinosta löytyy mm. nämä:


Myös Valontuojat kuuluisi tähän pinoon, mutta totesin, että joko luen sen tai sitten ne 19 muuta ja päätin luovuttaa. Tilasin kirjan englanninkielisenä pokkariversiona ja jatkan kirjan lukemista sen avulla tässä pikkuhiljaa taas eteenpäin.

Onpahan taas tekemistä tälle kuulle. Onneksi ne kirjat saa sieltä kirjastosta lainattua sitten uudestaankin, jos ei ihan 20 kirjaa kuussa luonnistu...

Päätin tämän vuoden ratoksi osallistua myös Kirjallinen retki Pohjoismaissa-haasteeseen. Pohjoismaisten kirjailijoiden kirjoja olisi hyllyt täynnä, joten tämä antaa oivallisen tilaisuuden niitä vihdoin lukea. Aikaa on jouluun saakka, joten eiköhän siihen mennessä kirjoja saa luettua ihan hyvän määrän. Varsinkin Norjan ja Islannin kirjallisuus houkuttelee kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...